Top
Wie is Carnavalsmedaille.nl ?

Van Pottenbakkerij tot Sportprijzencentrum

In mei 1975 werd Terra-Cotta Pottenbakkerij opgericht. Handgedraaide vazen, schalen, potten en later ook handgemaakte naamborden en huiscijfers waren de hoofdartikelen van het bedrijf. Na een florissante start van het bedrijf, ontwikkelden ze na enkele jaren ook Delfsblauwe wandborden met foto's, tegels in Delfblauw en tegeltableau's.

In het begin van de jaren 80 werden de artikelen die Terra-Cotta maakte, aangepast naar trofeeën met onderdelen van keramiek. Hun 2 kinderen waren fietscrossers die over heel Nederland deelnamen aan diversen wedstrijden en regelmatig prijzen in de wacht sleepten.
Zo kwamen de eigenaren van  Terra-Cotta op het idee om trofeeën te gaan maken voor fietscrossverenigingen die wedstrijden organiseerden. Vanaf 1984 werd de werkplaats gevuld met keramische onderdelen voor trofeeën in diversen kleuren die werden samengesteld en uitgereikt aan winnaars van fietscrosswedstrijden en menig andere sport.

Rond 1987-1988 werd er zelfs een complete productielijn opgebouwd, om voor een groothandel in het zuiden van Nederland, keramische onderdelen te vervaardigen voor de Europese markt. Terra-Cotta groeide zelfs uit haar jasje en verhuisde begin jaren 90 naar een bedrijfspand aan de Vinkenlust (oude Noorden van Rotterdam), om de productie nog verder te kunnen verhogen.
Terra-Cotta Sportprijzen Team
Ook in de BMX-wereld kon Terra-Cotta Sportprijzen niet achterblijven en sponsorden diversen rijders vanaf 1987 tot 1990. Diversen titels werden binnengehaald door de rijders als individualist maar ook als team bleef Terra-Cotta niet achter! 


De volgende uitbreiding; Vanen en Erelinten

De vraag naar de keramische onderdelen raakte uitgeput en halverwege de jaren '90 werd het bedrijf TeVa overgenomen. Daarmee werd de zeefdrukkunst weer opgepikt en werden er vanen geproduceerd voor grotendeels de Duitse markt. Daarnaast werden er trofeeën, medailles, glastrofeeën, standaards e.d. in het assortiment opgenomen, om een compleet pakket te kunnen leveren aan verenigingen, bedrijven en particulieren.
Eind jaren 90 werd ook vooruitgekeken naar de 21e eeuw. Online verkopen werd de nieuwe trend en met klanten over heel Nederland en West-Europa, was de vraag al eens vaker bij Terra-Cotta neergelegd of een webshop niet een goede oplossing was.  

Een kleine webshop bestaande uit een selectie van de artikelen werd door de klanten met open armen ontvangen. Uiteraard vonden ze dat de service niet achter kon blijven en zo bouwde Terra-Cotta in de loop der jaren verder aan een grote uitgebreide webshop met een nog completer assortiment.
Na jarenlange inzet vonden de oprichters van Terra-Cotta het in 2009 genoeg geweest en gaven zij het stokje over aan dochter Marsha. Samen met haar man Hans werd er nog meer op servicegerichtheid gelet, mede doordat zij samen enkele jaren in de Verenigde Staten hebben gewoond en gewerkt. Het niveau voor service in Nederland vonden zij ver beneden peil en willen daarmee een uitzondering op de regel maken, om een uitstekende en betaalbare service te verlenen naar hun klanten toe.
Na een periode van ruim 10 jaar was de oude website niet meer bestand tegen de groei van Terra-Cotta Sportprijzencentrum en moest hij wijken voor diversen nieuwe webshops zoals dezen, die alles voor de klant te bieden heeft.

Hans en Marsha van der Doe
Huidige eigenaren van Sportprijzencentrum Terra-Cotta

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons via onderstaand formulier óf via info@tcsr.nl

@